В Україні обурились провокативним опитуванням, яке влаштувала російська радіостанція "Эхо Москвы". Її головний редактор Олексій Венедиктов виголосив свою думку з цього приводу.

Він вважає, що журналіст може і зобов'язаний ставити питання на різні найболючіші теми. Венедиктов додав, що так намагався показати катастрофічні та радикальні думки російського суспільства.

Але опитування про українців на сайті радіостанції, на його думку, виявилось трохи кострубатим і неохайним. Редактор радіостанції вважає, що питання були настільки болючими, що їх не можливо було поставити.

"Кострубатість питання полягала перш за все в тому, що його формулювання залишало масу недомовок. Хто такі "українці" та як їх у підворітті відрізниш від росіян, білорусів, сербів, поляків, болгар... Хто такі "чеченці" та як їх у підворітті відрізниш від дагестанців, карачаївців, інгушів, грузинів, осетинів. Неохайність питання своєю чергою полягала в протиставленні однієї етнічної групи іншій, що не була метою, але могло бути сприйнято саме так", - пояснив він.

В підсумку Венедиктов вибачився перед всіма, "хто відчув себе зачепленим, скривдженим або ображеним цим питанням".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Журналісти радіостанції вирішили поцікавитись у росіян, з ким вони найбільше бояться зустрітися вночі . Учасникам опитування запропонували варіанти відповіді: "Українця", "Чеченця" і "Важко відповісти".

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, соцмережі активно відреагували на опитування російської радіостанції.