Міжнародний день демократії щорічно відзначається 15 вересня. Це дуже важливе свято для світової громадськості, тому в ООН запропонували всім державам, регіональним громадам, міжурядовим і неурядовим організаціям прийняти нове свято. І завдяки цьому, таке торжество відзначається практично у всьому світі ще з 2007 року.

Міжнародний день демократії 2017: історія свята

Це свято встановлено Генеральною асамблеєю ООН в 2007 році (резолюція A/RES/62/7). З того часу, практично в кожній країні відзначається це торжество. Варто відзначити, що демократія – це не тільки мета, але і процес, який неможливий без повної підтримки держави і суспільства. Так що, існування такого свята як Міжнародний день демократії тільки підкреслює важливість цього. До того ж, це свято прийнято проінформувати весь світ, про те, наскільки на даний момент демократія важлива.
Демократія заснована на вільному волевиявленні народу і тісно пов'язана із забезпеченням правопорядку та здійсненням прав і основних свобод людини. Саме тому вона потребує підтримки не тільки держави і уряду, але і абсолютно кожного громадянина країни. До речі, варто відзначити, що щороку Міжнародний день демократії має нову тему, яка в той момент, є особливо важливою. І в 2017 році вона звучить так: "Демократія і запобігання конфліктів". І не дивно, адже на даний момент військова обстановка у всьому світі досить нестабільна.

Міжнародний день демократії 2017: традиції свята

Цей день можна тільки з натяжкою назвати святом. Адже сказати, що проводяться концерти, фестивалі тощо – буде неправдою. Зазвичай, у Міжнародний день демократії проходить величезна кількість офіційних зустрічей та семінарів, де обговорюють найважливіші питання, і намагаються знайти рішення різним проблемам. Так само, для звичайних громадян проходять інформативні заходи.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Нагадаємо, що Міжнародний день демократії відзначається 15 вересня.