На фестивалі "Бандерштат" у Луцьку маленькі козаки зі школи "Герць" виконали бойовий гопак.

Як повідомляє volynpost, Тренер хлопців Роман Ковальчук два роки тому заснував таку школу.

"Волинь - прабатьківщина бойового гопака, адже саме звідси Байда Вишневецький вирушив на Запоріжжя засновувати Січ. Цей край має велику історію, тому тут потрібно відроджувати це бойове мистецтво", - каже він.

Він розповів, що не просто так приїхав на Волинь, коли втомився від чемпіонатів з єдиноборства, де був неодноразовим чемпіоном. Чоловік навчає хлопчиків із 6-річного віку, а найменшому козачку - чотири роки.

"Ми працюємо як у оздоровчому, спортивному напрямках, так і духовному - передаємо молодим козакам елементи козацького характерництва, виховуємо українську культуру, патріотизм, моральні якості", - додав тренер..

Під час своїх показових виступів козачата продемонстрували свої бойові вміння, які викликали захоплення у відвідувачів фестивалю.

Читайте також: На "Бандерштаті" поласують "реберцями москалів"

Нагадаємо, що фестиваль "Бендерштадт" пройшов у Луцьку з 31 липня по 2 серпня. На ньому виступили "Вrutto", "Onuka" та Тартак. Подію можуть перенести до Києва.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще