На фестивалі "Бандерштат" у Луцьку маленькі козаки зі школи "Герць" виконали бойовий гопак.

Як повідомляє volynpost, Тренер хлопців Роман Ковальчук два роки тому заснував таку школу.

"Волинь - прабатьківщина бойового гопака, адже саме звідси Байда Вишневецький вирушив на Запоріжжя засновувати Січ. Цей край має велику історію, тому тут потрібно відроджувати це бойове мистецтво", - каже він.

Він розповів, що не просто так приїхав на Волинь, коли втомився від чемпіонатів з єдиноборства, де був неодноразовим чемпіоном. Чоловік навчає хлопчиків із 6-річного віку, а найменшому козачку - чотири роки.

"Ми працюємо як у оздоровчому, спортивному напрямках, так і духовному - передаємо молодим козакам елементи козацького характерництва, виховуємо українську культуру, патріотизм, моральні якості", - додав тренер..

Під час своїх показових виступів козачата продемонстрували свої бойові вміння, які викликали захоплення у відвідувачів фестивалю.

Читайте також: На "Бандерштаті" поласують "реберцями москалів"

Нагадаємо, що фестиваль "Бендерштадт" пройшов у Луцьку з 31 липня по 2 серпня. На ньому виступили "Вrutto", "Onuka" та Тартак. Подію можуть перенести до Києва.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще