Південний Судан став членом Міжнародного олімпійського комітету. Спортсмени країни братимуть участь у Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, яка пройде 2016 року.

Про це повідомляє ВВС.

Переговори про включення Південного Судану як 206-го держави до складу МОК точились близько тижня. Рішення схвалили на сесії комітету в Куала-Лумпурі.

Південний Судан отримав незалежність від Судану ще у 2011 році. У 2005 роцы країни підписали мирний договір. Таким чином закінчилась найтриваліша у Африці громадянська війна.

Того ж року Організація Об'єднаних Націй прийняла Південний Судан. Він став 193 членом союзу.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Країна не встигла подати заявку на членство у Міжнародному олімпійському комітеті участь, щоб взяти участь у Олімпійських іграх у Лондоні в 2012 році.

Тоді південносуданський марафонець Гуор Маріал брав участь у Іграх під олімпійським прапором.

Читайте також: Російські спортсмени здобували медалі з використанням допінгу -Sunday Times

У листопаді минулого року Південний Судан отримав тимчасове членство в Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF).

Одним з найбільш відомих спортсменів-уродженців Південного Судану є форвард клубу НБА "Майамі" Луол Денг.