Канадським вченим вдалося встановити зв'язок між спортивними заняттями і динамікою мозкової діяльності. Зокрема стало відомо, що регулярне виконання зарядки вранці в молодості підвищує шанси на добру пам'ять в похилому віці.

З'ясувати це вдалося завдяки спостереженням за лабораторними мишами. В ході експерименту стало зрозуміло: миші, які віддають перевагу пасивному способу проведення часу, в старості стикаються з більш явними порушеннями здоров'я.

Ті ж чотирилапі учасники експерименту, що були рухливі і активні, по досягненню старості продовжували відчувати себе краще, в силу того, що їх мозок справлявся зі складними завданнями швидше. Як правило, їм вдавалося досягти більш високих показників, наприклад, краще і швидше орієнтувалися в лабіринті.

Так само наголошується, що 70-120 хвилин фізкультури на тиждень могли б допомогти обходитися людям без цілої низки ліків, проте більшість населення планети не виконує цю норму, що є однією з причин передчасного старіння і смерті.

Раніше портал "Знай.ua" розповідав про вплив подорожей на розумові здібності

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще