Посаду нового сенатора штату Індіана отримала американка українського походження Вікторія Спартц. Вона прийде на заміну 72-річному Люку Кенлі, який вже незабаром збирається на пенсію.

Про це повідомляє WTHR.

Спартц обійшла шістьох інших кандидатів зокрема колишнього колегу губернатора Майка Пенса, Дена Шмідта, а також президента Ради міста Ноблсвіль Мегана Уайлза, хоча його підтримав навіть екс-сенатор Кенлі.

Відомо, що Вікторія переїхала до США ще 17 років тому. За цей час встигла отримати освіту магістра професійної бухгалтерії Університету Індіани і влаштуватися там викладачем, а також очолити Республіканську партію округу Гамільтон.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Проте вже зовсім скоро українка припинить свою педагогічну діяльність, адже не зможе знаходити час для політики та викладання. Звільняється Спартц і з посади чиновника з фінансів Служби прокурора штату.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Трамп-молодший погодився дати свідчення комітету Сенату з приводу російського втручання в американські вибори.