Протягом дня на сході України не припинялись збройні провокації бойовиків "ДНР" та "ЛНР".

Як повідомляє прес-центр АТО, найбільше терористи атакували Донецький напрямок та зосередили свої незаконні формування поблизу обласного центру.

Сьогодні з опівночі до другої ночі вогонь сепаратистів був спрямований на Піски, Опитне, Авдіївку. Для атак на бойові позиції українських військових терористи застосували 120-міліметрові міномети та танки.

Близько першої години ночі бойовики зі сторони Донецького аеропорту обстріляли Авдіївку з 152-міліметрової артилерії.

Також сьогодні активізувались терористи на Артемівському напрямку. Бойовики зі 120-міліметрових мінометів вели вогонь по селищах Луганське, Золоте, Санжарівка, Розсадки.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Офіцери порахували кількість атак терористів, яких з опівночі до 18 години вже було 51.

Сепаратисти концентрували увагу не лише на блок-постах бійців АТО, а й продовжили руйнувати мирні квартали. Вони атакували райони Авдіївки, де немає позицій сил АТО.

У штабі повідомляють, що у терористів зменшився рівень мотивації та морально-психологічного стану. Це сталось через зменшення фінансування та поширення чуток про зміну керівництва "ДНР" та "ЛНР".

Читайте також: У Широкиному поранили двох морських піхотинців

Це призводить до відмови від участі у бойових діях.

Нагадаємо, що речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу немає загиблих серед українських військових, тільки восьмеро отримали поранення.