Український журналіст Юрій Бутусов розповів на сторінці у Facebook, що вбитий в результаті вибуху авто у центрі Києва Темур Махаурі (Алі Тімаєв) був незручною фігурою для російських спецслужб.

Бутусов пригадав, що Махаурі активно виступав проти путінського режиму та був особистим ворогом голови Чечні Рамзана Кадирова. Його переслідували російські спецслужби, а у 1999-2000 роках він брав участь у військових діях у Дагестані проти російських військ. Махаурі також був учасником грузино-російської війни на боці Грузії.

"На нього давно "полювали" російські спецслужби. Всього на нього було скоєно 3 замахи на вбивство, в тому числі 08.03.2009 в Тбілісі шляхом підриву за допомогою СВП в під'їзді житлового будинку. Тоді Алі вдалося вижити", - написав журналіст.

Бутусов також зазначив, що Махаурі, будучи залученим у світ чеченської громади у Туреччині, мав інформацію про російську агентуру та був незручною фігурою для спецслужб РФ.

"Моя думка: ніякі бандити не застосовують для розбірок радіокеровані міни і спрямований вибух, в результаті якого загинув тільки сам Темур (дружина, яка сиділа поруч, важко поранена). Це складно", - зазначив Бутусов.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Кем был Темур Махаури и кому выгодно его убийство в центре Киева? Убийство Темура Махаури в центре Киева, направленный...

Posted by Юрий Бутусов on Friday, 8 September 2017

Журналіст зробив висновок, що вбивство Махаурі - чергова операція російської терористичної організації в Києві, а почерк є аналогічним до вбивства начальника управління спецрезерву ГУР Максима Шаповала, полковника контррозвідки Олександра Хараберюша та журналіста Павла Шеремета.

Як повідомляв портал "Знай.ua", правоохоронці розповіли подробиці вбивства Махаурі біля Бессарабської площі.