У Верховній Раді хочуть збільшити грошову заставу для звинувачених у корупції. Відповідний законопроект вже подали на розгляд нардепам.

Так, у проекті закону зазначається, що застава хочуть підняти до "десятикратного розміру неправомірної вигоди або вартості одержаного злочинним шляхом майна". Та не пропонують скасувати заставу взагалі. Про це повідомляє "Укрінформ".

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко неодноразово закликав нардепів розглянути законопроект, який би скасував заставу для людей, які підозрюються у скоєнні важких злочини та корупціонерів.

Зараз у ВР зареєстровано аж 15 законопроектів (один, який подав уряд, решта – від народних депутатів), які пропонують врегулювати проблему із заставою для корупціонерів.

Більшість проектів пропонують взагалі відмовитися від застави у таких випадках. Або не дозволяти виходити під грошову заставу тим, "яких було затримано на місці злочину та у службових приміщеннях".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте также: Україні потрібно активніше саджати корупціонерів - директор СБ

А урядовий проект, який є основним, пропонує збільшити заставу у десять разів або встановити "у розмірі одержаного хабара". Треба також відмітити ще один проект, який пропонує лишати права застави для тих, хто вже отримував такий запобіжний захід та порушив його. Та якщо підозрюваного відпустили під заставу, забирати його паспорти на час слідства, щоб корупціонер не зміг втекти за кордон.