Другого серпня в Маріуполі пройшов мітинг проти демілітаризації Широкино. Маріупольці турбуються, що місто може стати "буферною зоною", яку разом з українськими стороною будуть "патрулювати" про-російські бандформування.

"Подивіться на ситуацію нашими очима. Приїжджайте і покажіть нам, де саме буде проходити ця нова лінія. Нами ніхто не маніпулює і не керує. Приїжджайте! Ми повинні бути разом", - закликали активісти зі сцени, звертаючись до головнокомандувача Збройних сил України, президента Петра Порошенка, командувача сектором "М", генерала Федорова і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Представники міської громади остерігаються, що невизначеність статусу Маріуполя призведе до того, що його як Дебальцеве, окупують російсько-терористичні війська.

"В іншому випадку ми змушені будемо вдаватися до актів ненасильницького громадянської непокори", - підкреслювали виступаючі.

Учасники акції також хочуть знати, на кого буде покладено особисту відповідальність за можливу подальшу ескалацію конфлікту в разі демілітаризації Широкино.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Паралельно аналогічна акція проходила у Києві. Організатори акції обіцяють зробити цю акцію "безстрокової".

Читайте також: Армія залишиться в Бердянському, біля Широкиного - Порошенко

Нагадаємо, що Президент Порошенко раніше пообіцяв не допустити демілітаризації Маріуполя. А от не уникнути демілітаризації, на думку військових експертів, Авдіївці, Мар'їнці та Красногорівці.