Уповільнення темпів економічного зростання, що почалося в 2015 році в сукупності з поступовим подорожчанням місцевої робочої сили, підштовхнуло Китай до прискореного розвитку робо-технлогій. Китай все ще відстає від свого сусіда, Японії, за масштабами розробок, але вже став світовим лідером з купівлі промислових роботів, повідомляє Zdnet.

Згідно з доповіддю Міжнародної федерації робототехніки (IFR), до 2018 року Китай потроїть продажу роботів. До 2019 року IFR прогнозує, що на фабриках по всьому світу буде встановлено понад 1,4 млн нових промислових роботів, а Китаю дістанеться 40% цього ринку. Всесвітня конференція робототехніки, яка пройшла минулого місяця в Китаї, зібрала 300 фахівців з штучного інтелекту і більше 150 підприємств з робототехніки зі всього світу.

В Асоціація робототехнічної промисловості США оголосила про те, що до неї приєдналася Siasun Robot, найбільший постачальник роботів в Китаї. Це говорить про те, що китайські компанії готові виходить навіть на ринок Північної Америки.

Як даними Nikkei Asian Review, близько 90% персональних роботів, представлених на виставці споживчої електроніки IFA, яка завершилася в Берліні, були розроблені і виготовлені китайськими компаніями. Це особливо дивно, враховуючи, що Японія, яка страждає від старіючого населення, енергійно інвестує в цей сектор.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про роботів-комах