Пенсійна реформа в Україні – це те, що повинно зробити наших пенсіонерів багатими. Ну, принаймні, так кажуть у Верховій раді. У теж час, експерти говорять, що, якщо деякі дійсно отримають невеликі надбавки – від 200 до 1000 грн, але це буде не більше десятої честі всіх пенсіонерів. А ось, що буде з рештою – незрозуміло, експерти сходяться на тому, що якщо вони нічого не втратять, то це вже добре. І минулого тижня пенсійна реформа в Україні була переглянута, і були внесені деякі поправки, про які ми і хочемо вам розповісти.

Пенсійна реформа в Україні 2017: останні поправки

І ось, основні зміни, які можуть бути включені в пенсійну реформу 2017:

- Пенсія інвалідів – тепер у людей з обмеженими можливостями буде вибір: виживати на пенсію за віком, або ж виживати на соціальні виплати і доплати з соцфондів по інвалідності.
- Все-таки, уряд погодився, що час, проведений в декреті, тепер буде враховуватися до страхового стажу. Хоча раніше, цього не планувалося.
- Тепер уряд зобов'язався до 1 січня 2019 року розробити комплексний законопроект, який зробить можливим введення накопичувального рівня пенсійної системи.
- Так, тепер з'явилася можливість виходу на пенсію в будь-якому віці, якщо у вас є потрібні стаж. До речі, стаж – 35 років.
- Для фізосіб-підприємців з'явилася норма, яка дозволяє їм зараховувати стаж за 1998-2000 роки, коли реєстру платників внесків ще не було. Для цього потрібно всього лише сам факт реєстрації підприємцем.

Пенсійна реформа в Україні 2017: яка вірогідність змін

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Дуже багато експертів сходиться на тому, що політиків, готових прийняти клеймо "пожалів пенсіонерам 100 гривень" зараз немає. Тому, можна припустити, що пенсійна реформа в Україні 2017 дійсно буде прийнята. Але чи стане від цього краще, і буде вона прийнята не тільки на документах, але й на ділі, передбачити досить складно.