Далеко не кожен звичайний українець може розраховувати на премію від роботодавця – так звана "тринадцята зарплата" чи надбавка у кілька сотень гривень часто вважаються мало не розкішшю. Проте, деяким чиновникам цього не зрозуміти, як наприклад у Міністерстві юстиції.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.info.

Їхні винагороди вимірюються в мільйонному еквіваленті, більш того – мають сумнівну направленість, хоча й виділяються із державного бюджету, тобто безпосередньо із кишені платників податків.

Відомство, яке в принципі повинно було не допускати проявів корупції всіма силами, дозволяє кільком виконавцям (Андрію Назаровцю та Максиму Борейко) видати довіреність з правом зняти кошти частково із рахунків. Належать вони, як виявилося, чоловіку на ім'я Микола Лисенко, який невідомо яким чином відноситься до міністерства.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Документи оформлені в один день на одну й ту саму людину, і навіть завірені в одного й то ж нотаріуса. Назаровцю перерахували загалом до 14 мільйонів гривень винагороди (із 710 мільйонів боргу "Укрзалізниці", - ред.). Чому підписав довіреність на нікому не відомого чоловіка, пояснити не зміг. А потім випадково обмовився, що нібито просто хотів швидше зняти кошти, тому що "згорять у банку" – обслуговував рахунки Райффайзен Банк Аваль.

Борейко ж виписав довіреність на суму трохи менше мільйона, теж на Лисенка. Зовсім скоро із міністерства його звільнили, але дані в декларації нікуди не поділися. По телефону уточнив: про чоловіка, на якого підписані документи, нічого не знав – дивно, як посадовці можуть довірити такі кошти людині, яку вперше бачать, або не бачили ніколи.

Слід відзначити, що кожен із восьми чиновників Міністерства юстиції за червень місяць отримав чималі винагороди: від 1 до 7 мільйонів гривень.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців обурили величезні суми преміальних чиновників Міністерства юстиції.