Екс-голові Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі не загрожує кримінальна відповідальність за незаконний перетин кордону, оскільки в Україні покарання за це не передбачено з 2004 року.

Про це повідомив колишній заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін в Facebook. Він назвав всі заяви правоохоронців звичайним "блефом".

Кузьмін розповів, що кримінальне покарання загрожує лише за незаконне переправлення осіб через державний кордон. І під цю відповідальність потрапляють "торговці людьми".

"Тобто суб'єктами цього злочину можуть бути виключно так звані" торговці людьми ", які перевозять" живий товар "в контейнерах або багажниках власних автомобілів, але аж ніяк не їх жертви", - пояснив нюанси екс-заступник генпрокурора.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Кузьмін додав, що Саакашвілі лякають кримінальною відповідальністю за посягання на життя працівника правоохоронного органу. Але, за його словами, за цією статтею можуть притягнути лише "за вбивство або замах на вбивство прикордонника".

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі підписав протокол про адміністративне порушення кордону, який йому вручили прикордонники.