Військовим, які проходять службу в зоні АТО, з вересня підвищать мінімальну зарплату. За обіцянками чиновників вона становитиме 17 тисяч гривень.

Про це повідомив заступник начальника департаменту фінансів Міноборони Сергій Галінський під час брифінгу. Він зазначив, що зарплата воїнів складатиметься з кількох складових.

"7 тис. грн - це основне грошове забезпечення, 10 тис. грн – це доплата, вона починається, коли солдат провів в АТО повний місяць. Крім того, якщо солдат безпосередньо брав участь у бойових діях або збив техніку противника, виплачується додатковий бонус", - розповів деталі представник Міноборони.

Частина підрозділів, за його словами, отримуватиме вищу зарплату. Більші виплати пообіцяли військовослужбовцям ВДВ і морської піхоти.

Крім того, Галінський запевнив, що профільне міністерство має достатньо коштів для відновлення озброєння і військової техніки. Фінансування передбачене й на підготовку військ, утримання та вдосконалення систем зв'язку.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Чиновник наголосив, що у міністерства немає заборгованості перед воїнами з виплати винагород. У 2016 році, за його словами, захисникам перерахували 1,9 мільярди гривень. Цього року сума винагород становить 2,2 мільярди гривень.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, воїни знову натрапили на незвичну добавку в тушонці, яку поставляють для ЗСУ.