У 2018 році в Національній лабораторії Оук-Рідж буде запущено найбільший в США суперкомп'ютерпід назвою Summit. Він буде в 10 разів могутніше за свого попередника - Titan Oak Ridge, який пропрацює рік після запуску Summit, а потім піде в утиль, оскільки 5 років - середня "тривалість життя" суперкомп'ютерів. Titan складається з 4600 вузлів, в кожному з яких знаходиться один CPU (центральний процесор) і один GPU (графічний процесор).

Кожен з 4600 вузлів має обчислювальною потужністю в 40 терафлопс, що є великим показником. Охолоджувати комп'ютер бутдуть потужністю, порівнянної з живленням 12 тисячі будинків з кондиціонерами.

Але є величезна проблема: кожен з 4600 вузлів суперкомп'ютера необхідно охолоджувати окремо. За словами розробників суперкомп'ютера, для відводу тепла необхідно ганяти воду в системі зі швидкістю 30 тисяч літрів в хвилину.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Збірка Summit завершиться до кінця жовтня, після чого протягом року суперкомп'ютер буде тестуватися і проходити тести з виключенням багів.

Раніше портал "Знай.иа" повідомив, що Google "воскресив" тамагочі.