В Україну 13 вересня прибуло перше судно з американським антрацитом на борту. Воно зайшло в порт "Південний".

Про це повідомляє прес-служба морського терміналу. Судно Ocean Ambitious о 2:15 пришвартувалося в порту. На його борту було 62 тисячі тонн енергетичного вугілля з США.

Антрацит призначений для компанії "Центренерго". На розвантаження судна піде три доби. У найближчий тиждень в порт зайде ще чотири судна з вугіллям. Вони привезуть ще 295 тисяч тонн американського антрациту. Весь вантаж розділять між кількома компаніями.

Виконуючий обов'язки директора держпідприємства "МТП "Південний" Віталій Жуковський розповів, що порт виконує доручення Міністерства інфраструктури з прийому та відправлення вугілля на українські ТЕС. Він запевнив, що всі роботи виконають згідно з графіком.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, президент США Дональд Трамп висловився стосовно поставок вугілля в Україну.