Зовсім нещодавно набуло чинності рішення уряду про підвищення оптових і роздрібних цін на алкогольні напої. Сталося це 9 вересня. І ми вирішили згадати про те, як дорожчав алкоголь в Україні за останні кілька років.

Як дорожчав алкоголь в Україні: інфографіка

Варто зазначити, що найбільше подорожчала горілка: від 14 до 19 відсотків. У той час як ціни на елітний алкоголь піднялися зовсім трохи – на 7 відсотків.
Дорожчати алкоголь в Україні почав ще з 2011 року, і за цей час дозволити собі багато пити може далеко не кожен бажаючий.

Таким чином, ціна найдешевшої горілки збільшиться приблизно на 10 грн, тобто на 14 відсотків. Якщо раніше пляшку можна було купити за 70 грн, то зараз вона обійдеться майже в 80.
Крім цього, так само, передбачені підвищення цін на елітний алкоголь: коньяк, віскі, ром, джин і вино.

Подорожчання алкоголю в Україні пояснюють тим, що собівартість його виробництва теж зросла. Так само, варто відзначити, що у нас і так, далеко на самий дорогий алкоголь в Європі, але, на жаль, те, що там вважається дешевим, для більшості Українців – дороге.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Варто додати, що останній раз ціни на алкоголь в Україні підвищувалися в 2016 році. І в результаті всього цього, вартість умовної пляшки горілки, з 2014 піднялася в два з половиною рази.
До речі, в цьому році, обґрунтування подорожчання алкоголю в Україні таке ж, як і в минулому: ціни не відповідають реальним витратам виробників на виготовлення та реалізацію алкогольних напоїв.

Нагадаємо, що рішення про підвищення цін на алкоголь в Україні почало діяти з 9 вересня.