Міноборони хоче купити на 500 млн гривень старі американські рації, які вже 11 років не виробляють.

МО та Генштаб вирішили забезпечити солдатів на фронті новим тактичним зв'язком, який був би захищений від прослушки, і для цього п'ять західних компаній представили свої останні розробки. Але пізніше військові вирішили заощадити майже 100 мільйонів. Це відбилося на якості товару, повідомив виданню "ГОРДОН" джерело в "Укроборонпроме".

Міноборони вирішили працювати з американської компанії Harris, які хочуть нам продати радіостанції Harris Falcon II. Це модель минулого покоління, яку зняли з виробництва більше 11 років тому. До речі, компанія пропонує рації нового покоління, але вони не дозволять заощадити і будуть в рамках виділеного бюджету.

"Як вони передадуть технології, якщо серія Falcon II давно знята з виробництва? Зараз у ряді європейських країн йде переозброєння армії, застаріле військове устаткування утилізується. Очевидно, саме ці старі радіостанції будуть не знищені, а куплені українською стороною", – розповіло джерело в "Укроборонпроме".

Читайте також: В Міноборони розпочинають підготовку до контрактної армії

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зараз наша армія в зоні АТО оснащена радіостанціями Motorola DMR. Але це не бойовий, а поліцейський зв'язок, що не захищає з'єднання від прослухування і заглушки сигналу.