Якщо новий менеджмент не зможе зробити "Укрнафту" прибутковою, держава може піти на приватизацію своєї частки акцій в компанії.

Таке припущення зробив директор з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз Україна" Юрій Вітренко у інтерв'ю DT.UA.

Він вважає, що у корпоративному управлінні для акціонерів мають бути непорушні правила гри, в іншому випадку державі вигідніше продати свої активи в нафтобізнесі.

"Зробити так, щоб акціонери майже з рівними частками не конфліктували у своєму бажанні впливати на операційну діяльність компанії практично неможливо. Щоб це не відбувалося, у всьому світі в корпораціях розділений рівень акціонерів і менеджменту. Якщо це вдасться, корпорація буде працювати нормально. Якщо ні, напевно, державі краще приватизувати свої нафтоактиви", - сказав Вітренко.

Читайте також: Бензин злетить до 35 гривень після зупинки Кременчуцького НПЗ - Укрнафта

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, 50% +1 акція "Укрнафти" належить державній компанії НАК "Нафтогаз України", 42% акцій контролює група "Приват".

22 липня новим головою "Укрнафти" став британець Марк Роллінз. Його призначення підтримали і "Нафтогаз", і співвласник "Привату" бізнесмен Ігор Коломойський.