У Мінстець хочуть іноземним журналістам видавати спецдозволи, які бажають відвідати окупований Росією Крим.

Міністерство інформаційної політики виступає за те, щоб дати можливість зарубіжним ЗМІ освітлювати реальне життя анексованого півострова. І для цього їм видаватимуть спецкартки для в'їзду на територію Криму. Про це повідомляє "Українська правда".

"Ми підтримуємо спрощення порядку в'їзду до Криму. Наше завдання у тому, щоб сьогодні процедурна частина дозволяла захищати інтереси України в частині перетину кордону іноземними журналістами і правозахисниками", - сказав радник міністра з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський.

За його словами, висвітлення ситуації довкола прав людини, корінного населення, свободи слова і преси на світовому рівні лежить на іноземних журналістах. А зарубіжні ЗМІ зможуть зіграти важливу роль поверненні Криму під контроль України.

Читайте також: Окупанти Криму відключили від електрики аналог "Казантипу"

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, 4 червня Кабмін затвердив порядок пересічення адмінкордону з Кримом. Іноземні громадяни і особи без громадянства можуть в'їжджати на півострів за паспортами та дозволи, які видала Госміграційна служба.