Верховний суд Фінляндії підтримав рішення адміністративного суду Гельсінкі про депортацію в Україну сім'ї бойовика так званої "ДНР".

Про це повідомила Тетяна Іматова, дружина одного з терористів "ДНР".

"Рішення про депортацію озвучив сьогодні мій адвокат", — сказала Іматова.

Вона заявила, що має намір оскаржити рішення судових інстанцій Фінляндії в Європейському суді з прав людини. Жінка вважає, що для неї та її восьмирічного сина в Україні існує "реальна загроза для життя".

Читайте також: Депортували журналістку російського Першого каналу – СБУ

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Варто зауважити, що Іматова проживала на території Донецької області, яка зараз підконтрольна українській владі. Жінка підтвердила, що її чоловік перебуває в "ДНР". Вона запевняє, що "київська влада переслідує членів "ДНР" та їхніх родичів".

Водночас судові інстанції Фінляндії вважають, що Іматова може повернутися на батьківщину, тому що "на території Донецької області немає збройного конфлікту".