Україні необхідно до кінця 2015-го року вивезти із зони АТО 350 тисяч тонн вугілля. Про це заявив міністр палива та енергетики України Володимир Демчишин на засіданні антикризового енергетичного штабу уряду в понеділок.

"Є проблема з вивезенням вугілля із зони АТО. Вона буде вирішена до кінця року. Таким чином, до кінця року нам потрібно вивезти 350 тисяч тонн вугілля із зони АТО", - повідомив міністр.

Демчишин повідомив, що протягом травня-червня поточного року додатково 600 тисяч тонн вугілля були поміщені в сховища. Він додав, що за останні шість місяців в Україні споживання електроенергії знизилося на 12%.

Читайте також: Глав "Львіввугілля" звинуватили в крадіжці 350 млн грн з держбюджету

Нагадаємо, Міністерство енергетики планує закуповувати вугілля на всіх доступних ринках, зокрема у США, Південної Африки і Росії, для проходження опалювального сезону.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Міненерго планує нагромадити близько 3 мільйонів тонн вугілля на теплоелектростанціях країни для проходження опалювального сезону 2015-2016 років.