Тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Калузької області Анатолій Артамонов запропонував відмовитися від варення через дефіцит цукру в регіоні і зростання цін на нього.

Про це в понеділок, 3 серпня, повідомляє портал "Калуга 24".

"Варення абсолютно не потрібне. Окрім шкоди нічого немає. Брали б і заморожували ягоди, холодильник є", - заявив Артамонов.

Читайте також: У Росії знайшли сири з м'яса (фото)

"Калуга 24" назвала початок сезону варення однією з причин дефіциту цукру в Калузькій області і зростання цін на цей продукт. За даними порталу, за тиждень ціна на цукровий пісок в регіоні зросла на півтора-два відсотки.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Відзначається, що в північних районах області важко купити навіть цукор, який вже подоржчав.

За словами глави місцевого управління Федеральної антимонопольної служби (ФАС) Дмитра Каретіна, проблема дефіциту цукру і зростання цін на нього викликана також і постачальником з Тамбовської області.