Для нас це досить сумна подія, адже осіннє рівнодення означає, що дні з цього моменту почнуть ставати все коротшими і коротшими, а ночі навпаки – довшими.
Варто відзначити, що подібних події всього дві на рік: осіннє і весняне рівнодення. Обидва ці свята знаменують астрономічний початок пори року. Проміжок між двома такими подіями (весняними, або осінніми) називається тропічним роком, і триває приблизно 365 днів. До речі, щороку він стає довшим на 6 годин. Ну і, незважаючи на це, осіннє рівнодення щорічно припадає на 22 або 23 вересня.

Осіннє рівнодення 2017: прикмети

Вважається, що саме з осіннього рівнодення починається бабине літо, яке триватиме кілька днів, а вже після, погода почне псуватися, і буде все холодніше і холодніше.
Крім цього, за прикметами в осіннє рівнодення можна дізнатися, якою буде погода далі. Вважається, що якою буде погода саме в цей день, така ж протримається і всю осінь.
Якщо вересень буде теплим і сухим, то так само буде і всю осінь, а зима настане дуже пізно.
А якщо ж птахи, в день осіннього рівнодення почали відлітати зі своїх гнізд – це означає, що зима буде дуже швидко і дуже холодною.
Так само, в цей день можна було визначити прихід зими по деревам: якщо на березах і горобині вже є жовті листи, то зима буде дуже скоро.

Осіннє рівнодення 2017: традиції свята

Зазвичай, у цей день, господині готували дуже багато різних страв, особливо випічки, наприклад, пироги.
А свято Осіннього рівнодення майже завжди супроводжувався різними урочистостями: базарами, фестивалями і танцями.
А діти в цей день любили прикрашати свої будинки гілочками горобини.
І дерево було обрано не просто так, наші предки вірили в те, що гілки горобини володіють магічними властивостями і захищали людей і їх житло від нечисті і різних бід.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, що 22 вересня 2017 року в 23.03 за київським часом буде Осіннє рівнодення, яке знаменує астрономічний початок осені.