Слідчий комітет Росії видав "Білу книгу злочинів" української армії на Донбасі, і використав для обкладинки фейкове фото.

На це звернув увагу спецкореспондент "Комерсанта" Ілля Барабанов у своєму Facebook.

Цю книгу, за словами журналіста, презентували на сайті СК РФ, і навіть вказали, що її редактором виступив особисто голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін.

Читайте також: Армія залишиться в Бердянському, біля Широкиного - Порошенко

Однак фото, використане на обкладинці, де відображена нібито пожежа в Донецьку після бомбардування, є фейковим. Про це фото писав ще у травні 2014 року відомий портал StopFake. Як тоді з'ясували журналісти ресурсу, оригінал був узятий на сайті донецької фотостудії і оброблений в програмі Photoshop.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Сміх в тому, що такого вибуху і пожежі в Донецьку, звичайно, ніколи не було. Фотографія фейкова, про що багато разів писалося. Але навіть у такій справі без шахрайства в СК обійтися не змогли", - зазначив Барабанов.