У Центрі армійських досліджень, розробок і техніки (NSRDEC) дослідникам вдалося розробити спеціальну упаковку, яка здатна зберігати харчові продукти в два рази більше за часом на складах.

Як пише ArmyTimes, упаковка зроблена з нанокомпозиційних плівок і термопластичного каучуку.

У нову упаковку будуть "завертати" продукти для сухого пайка. З матеріалів вдасться створити більш легку і міцну упаковку, причому, за розмірами вона виходить у два рази менше, ніж аналогічна, виконана з традиційного поліетилену. На складах провіант вона буде зберігатися до трьох років, в космосі - до п'яти років.

Читайте також: В Америці споруджуватимуть будинки з грибів

Нову упаковку розробляли для того, щоб забезпечити свіжість нового і спеціально розробленого провіанту для раціону американських солдатів. Туди входять курячі шматочки з соусом Баффало або гострим соусом чилі з лаймом, порошок для приготування ягідного напою і картопляні оладки з беконом.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

З 2016 року в раціон солдатів включать макарони з томатним соусом, феттучині зі шпинатом, порошок для приготування протеїнового напою з шоколадом і мелений червоний перець.

Ці продукти планували включити в раціон солдатів протягом декількох років, проте через стару упаковку не можна було забезпечити їх тривалий термін зберігання. Один пакет розрахований на один прийом їжі. Калорійність раціону приблизно складає 1200 кілокалорій.