У Америці почали продавати дитячі автомобільні крісла, які допоможуть забудькуватим батькам не залишити в машині дитини.

Компанія Evenflo та мережа супермаркетів Walmart розробили крісло-нагадувалка, яке оснащене датчиком у ремені безпеки. Також другий компонент системи приєднується до OBD-порту машини і синхронізується з датчиком задопомогою безпровідного зв'язку. Таким чином приймаючий пристрій відстежує режим роботи двигуна і, якщо водій вимикає запалення, але не розстебнув ремінь безпеки на дитячому кріслі, система подасть сигнал. Про це пише ultramir.net.

Таке крісло близько $150 і стоїть практично також, як і звичайні автокрісла. Та пристрій сумісний лише з автомобілями, які були випущені після 2008 років і оснащені традиційними бензиновими або дизельними агрегатами. А для гібридів і машин з системами cтoп/cтapт буде запущена інша версія крісла.

Читайте також: Учені створили модель машини часу

За підрахунками університету Сан-Хосе, лише торік у США від жари в замкнутих автомобілях загинули 37 дітей, яких забули в авто. Наприклад, маленький організм не може протримається на спеці не довго без їжі та головне – води. А батьки деколи згадують про своє чадо аж в кінці дня.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще