Третього серпня рівненські правоооронці знайшли у автомобілі на вулиці Студентській понад дві з половиною тонни бурштину.

Про це розповіли у прес-службі міліції.

"У ході розслідування міліціонери отримали оперативну інформацію, що в автомобілі марки Mercedes-Benz Sprinter може перебувати незаконно видобутий бурштин-сирець", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У мешканця Житомирщини вилучили 23 кілограми бурштину (фото)

Вказаний автомобіль обшукали та вилучили камені, зовні схожі на бурштин. Вони були упаковані в білі мішки.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Зараз міліціонери проводять детальний огляд вилученого, експериментальні зразки відправлять на експертизу", - розповів начальник УМВС в Рівненській області Сергій Максимов.

За фактом придбання майна, яке здобули злочинним шляхом, відкрили кримінальне провадження за відповідною статтею Кримінального кодексу.

Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до незаконного видобутку бурштину. А також вивчають походження цих каменів.

Нагадаємо, вчора, співробітники Служби безпеки України затримали мешканця Олевська Житомирської області за оптову купівлю бурштину.

Згідно інформації, чоловік вдома зберігав дорогоцінний камінь.

"Під час обшуку правоохоронці вилучили 23 кілограмів "сонячного каменю" та 230 тисяч доларів США, а також знаряддя для прийому-скупки бурштину",- йдеться у повідомленні СБУ.