У Рівненській області заарештували групу злочинців, які використали міліцейську форму для скоєння злочинів.

Про це розповіли у прес-службі УМВС України у Рівненській області.

"Четверо злочинців, один із яких був у форменому одязі працівника міліції, зайшли на подвір'я подружжя у селищі Володимирець, 31 липня о дев'ятій ранку. У той час 45-річний господар вийшов на вулицю. Чоловік у формі представився і відразу запропонував зайти до оселі", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: П'яний водій на Закарпатті вдруге скоїв смертельну аварію (фото, відео)

Псевдоміліціонер попросив надати для перевірки зброю та дозвіл на неї. Увійшовши до будинку, один із чоловіків вдарив кілька разів по голові гумовим молотком господаря, після чого той скривавлений впав на підлогу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нанесли удари по голові і його дружині, що поралась на кухні. Вона від отриманих травм втратила свідомість.

Зловмисники надягли обом наручники, зв'язали пластиковими хомутами ноги, заклеїли рот скотчем та пішли по їхньому помешканню - шукати гроші і цінності.

Невідомі винесли з будинку карабін, рушницю, золоті вироби, гроші, сіли в автомобіль і поїхали.

У сім'ї потерпілих встигли запам'ятати транспортний засіб, на якому зникли зловмисники.

Затримавши бандитів поблизу міста Сарни, правоохоронці встановили, що злочинне угрупування ретельно готувалось до скоєння злочинів. При огляді власних речей слідчі вилучили чималий арсенал знаряддь.

Крім особистих речей, в їхніх сумках були кілька пар наручників, три радіостанції, мобільні телефони та комплектуючі до них, газовий балончик, кастет, рушниця та гроші.

Пачки з грошима були і в бардачку, і на задньому сидінні. Загалом правоохоронці виявили та вилучили майже 20 тисяч доларів США та понад 12 тисяч гривень.

Зброю ж власника та формений одяг зловмисники приховали у лісі, а молоток та золоті вироби викинули дорогою.

Серед прихованих речей правоохоронці виявили кілька пар рукавиць, балаклави, скотч, шматки підроблених службових посвідчень і записів, які злочинці хотіли спалити.

Двоє 36-річних, 27-ми і 29-ти років підозрюваних — мешканці Запоріжжя.

Один із них нещодавно звільнився з місця позбавлення волі, де "сидів" за вісьмома статтями: розбій, вимагання, незаконне зберігання зброї тощо. Інший злочинець був судимий за зберігання наркотиків.

Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до скоєння інший розбійних нападів на території Рівненщини та інших областей.

Потерпілі наразі перебувають у лікарні.