Відсьогодні столичне ДАІ розпочинає прийом електронних бланків реєстрації автомобілів, які були у вжитку. Користувачі самі можуть призначати день і час здачі оригіналів документів і перевірки техніки.

"Це не повна електронна реєстрація. Це просто оптимізація часу та виключення корупційних посередників, коли встаєш в чергу на реєстрацію. Віднині ви не будете чекати в чергах чи домовлятися з "решалами", а прийдете в час, коли будуть чекати саме вас", - пояснила "Знай" зміст змін керівник прес-служби Департаменту ДАІ МВС України Інна Котула.

На порталі державних послуг iGov.org.ua ДАІ додало функцію Реєстрація авто з пробігом в МРЕВ. Там необхідно вказати дані про власника автомобіля, місце його проживання, його контактний телефон, а також технічні характеристики транспорту й підстави для реєстрації (довідка-рахунок, договір купівлі-продажу тощо).

Читайте також: Мобільні номери доведеться реєструвати з паспортом

"До вашого приходу автомобіль перевірять по всіх базах даних (на крадіжки, порушення правил ПДД, кримінальні провадження) і його просто огляне інспектор на достовірність номерів агрегатів", - сказала Котула.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Наразі система працює в тестовому режимі лише в Києві для МРЕВ №13. Наступного тижня послугою зможуть скористатися автомобілісти Дніпропетровську.