Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизилоло прогноз довгострокового рейтингу Європейського Союзу зі "стабільного" до "негативного".

На таке рішення вплинуло те, що ЄС продовжує фінансувати країни-члени з підвищеним рівнем ризику, серед яких, зокрема, Грецію, мовиться в повідомленні агенціі.

Також рішення S&P пов'язано з наміром Великої Британії провести референдум щодо виходу з Європейського союзу у 2017 році, яка разом з Німеччиною та Францією платить найвищі внески до загального бюджету ЄС. Їхній сукупний вклад становить 70%.

Ще одним фактором ризику вважають надання Брюсселем гарантій по інвестиційному плану. Його схвалили на саміті ЄС наприкінці 2014 року. Планований обсяг нового Європейського фонду стратегічних інвестицій через три роки повинен скласти не менше 315 млрд євро.

Читайте також: Ціна бареля нафти опустилася нижче 50 доларів

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, 29 червня агентство S&P також знизило довгостроковий рейтинг Греції з "CCC" до "ССС-".

Standard & Poor's займається аналітичними дослідженнями фінансового ринку та належить до трійки найвпливовіших міжнародних рейтингових агентств.