Камери спостереження заполонили наші міста і робочі місця. Це обставина мала б ускладнити життя злочинцям. Однак, на будь-який замок знайдеться відмичка. Як повідомляє dailytechinfo, камери спостереження можуть з легкістю стати джерелом витоку інформації. Досить заразити систему спеціальним вірусом.

Фахівці з Дослідницького центру кібербезпеки (Cyber Security Research Center, CSRC) університету Бен-Гуріона (Ben-Gurion University, BGU), Ізраїль, продемонстрували, що камери відеоспостереження, системи яких заражені спеціалізованими вірусними програмами, можуть забезпечити приймання прихованих сигналів і стати джерелом витоку інформації з системи безпеки, в яку вони входять. Розроблений ізраїльськими дослідниками метод працює однаково добре як по відношенню до професійних камер, так і відносно недорогим домашнім камерам спостереження і навіть до дверних замків, керованим інфрачервоним світлом, невидимим для людського ока.

Головною умовою для витоку інформації має стати знаходження двох камер в полі видимості один одного або в полі видимості зловмисника. Причому інформація може передаватися навіть на відстані кількох кілометрів. Діоди інфрачервоного підсвічування можуть посилати необхідну кодовану інформацію. Зчитувати ці сигнали і розшифровувати їх в реальному часі можна навіть за допомогою звичайного смартфона.

Таким чином, зловмисники можуть виконувати найрізноманітніші завдання. Від підглядання за паролями, до проникнення в будівлі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про автономного робота-патрульного