За останні два роки ідентифікація українців істотно зросла: вони більше не вважають себе громадянами Росії.

В країні зменшилася регіональна та місцева ідентифікація, а відтак значно зросла ідентифікація населення з громадянством України, про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Громадянином України вважають себе 66,1% опитаних, а жителем села, району чи міста - 19,1%, жителем регіону - 7,5%, а представником свого етносу чи нації - 1,8% респондентів. Такі останні дані за липень 2015 року.

В той час як п'ять років тому, у 2010 році громадянинами України себе вважали 51% населення, регіону – 34% респондентів. Рекордний показник був зафіксований у грудні 2014 року, тоді загальнонаціональна ідентифікація становила 73%, регіональна - 19%.

Читайте також: В Україні розпочато благодійний проект "Ти тільки живи!"

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Цікаво, що згідно з останнім опитуванням 2,1% вважають себе громадянами колишнього СРСР, а "громадянами світу" назвали себе 1,7% респондентів, європейцями - 0,5% респондентів. Водночас людей,які вважають себе громадянами Росії - 0%, хоча ще в грудні 2014 року таких було 0,1%.

Опитування проводилося з 22 по 27 липня, у ньому взяли участь 2011 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України за винятком АР Крим та непідконтрольних України районів Донецький про Луганської областей. Похибка вибірки становить 2,3%.