Згідно зі списками полонених, сформованих СБУ у співпраці з Міноборони і волонтерами, у полоні бойовиків "ДНР" і "ЛНР" перебувають 240 українців.

Про це написала на своїй сторінці Facebook Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, народний депутат Ірина Геращенко.

"В списках, сформованих СБУ у співпраці з МО і волонтерами - близько 240 українців. Саме їх ми передаємо з вимогою звільнення. Проте друга сторона навмисно занижує список незаконно утримуваних осіб (а РФ взагалі робить вигляд, що звільнення 11 українців, серед яких Сенцов і Савченко, - її не обходить, незважаючи на міжнародний тиск)", - зазначила народний депутат.

За її словами, бойовики просять про звільнення тих, кого затримано навіть не в зоні АТО, за скоєння чи підозрою в скоєнні дуже важких злочинів, як то підготовка терористичних актів.

Читайте також: Росія тримає за ґратами 11 українських політв'язнів - Клімкін

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Геращенко нагадала, що Рада прийняла закон про амністію, згідно з яким під амністію не підпадають ті, хто скоїв тяжкі злочини.

Нагадаємо, в ніч на 4 серпня в Мінську завершилося засідання контактної групи і представників "ДНР" і "ЛНР", яке тривало понад 10 годин. За словами переговірників, підгрупа з безпеки контактної групи веде роботу щодо укладення угоди про відведення танків і зброї калібру до 100 мм. Також в "ДНР" заявили, що в групі досягнуто взаєморозуміння з питання про обмін військовополоненими.