Україна потребує мілітаризації суспільства. Цей досвід можна перейняти у західних країн.

Таку думку висловив народний депутат України, заступник голови комітету з питань національної безпеки і оборони, командир УДА, колишній лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош, передає "Апостроф".

За його словами, можна перейняти досвід естонської системи "Кайтселійт". "І навіть старий дідусь, якщо він в "Кайтселийті", чітко знає, що якщо буде наступати Росія, то йому треба піти і зняти табличку на в'їзді в село, щоб ввести ворога в оману. Навіть в таких деталях там все продумано - як народ можна задіяти", - зазначив Ярош.

Крім того, в сусідній Польщі є територіальні добровільні бригади. Починають вони з дитячих організацій. Відмінний досвід Швейцарії, коли в лічені дні нейтральна держава може виставити кілька мільйонів чоловік.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

В Україні цей процес затягується, тому що влада боїться власного народу, впевнений Ярош.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Українській добровольчої армії спростували інформацію про загибель на Донбасі актора Анатолій Пашинін, яку поширили проросійські бойовики.