Уряд України вніс до Верховної Ради законопроект, який передбачає денонсацію угоди з РФ про добудову двох енергоблоків на Хмельницькій атомній електростанції.

Парламент зареєстрував законопроект сьогодні, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Рада також зареєструвала законопроект про скасування закону "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 і №4 Хмельницької атомної електростанції".

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна денонсує угоду в зв'язку з невиконанням РФ взятих на себе зобов'язань.

"Енергоатом", який є оператором українських АЕС, має намір добудовувати енергоблоки Хмельницької АЕС спільно з чеською компанією Skoda.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Читайте також: СБУ дозволила компаніям Януковича торгувати вугіллям з окупованого Донбасу

Нагадаємо, Україна і РФ підписали міжурядову угоду про співробітництво у спорудженні 3-го і 4-го енергоблоків ХАЕС в 2010 році.

Документ передбачав, що російська сторона забезпечує організацію фінансування в обсязі, необхідному для проектування будівництва і введення блоків в експлуатацію.