Президент України Петро Порошенко сьогодні, 4 серпня 2015 р., підписав закон про Національну поліцію.

Про це повідомляється на сторінці Глави держави в Facebook.

"Підписав Закон про поліцію", - написав Порошенко.

Підписання відбулося у присутності глави МВС Арсена Авакова, голови патрульної поліції Києва Олександра Фацевича і кількох поліцейських.

Нагадаємо, 2 липня 2015 р. Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроект № 2822 "Про Національну поліцію". За відповідне рішення проголосували 278 народних депутатів при 226 мінімально необхідних.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: У Луцьку стартував набір патрульних поліцейських (фото)

Закон передбачає, що у складі органів внутрішніх справ з'являється Національна поліція України. Вона включатиме кримінальну поліцію, патрульну поліцію, органи досудового розслідування, поліцію охорони і поліцію особливого призначення.

"Поліцейським є громадянин України, який дав приягу поліцейського, проходить службу на відповідних посадах в поліції і яким присвоєно спеціальне звання поліції. Поліцейський має службове посвідчення та жетон з індивідуальним особистим номером. Зразки та порядок видачі службових посвідчень і особистих номерних жетонів затверджує міністр внутрішніх справ України", - йдеться в законі.

Закон про міліцію втрачає силу. Співробітники міліції, які хочуть працювати в новій поліції, можуть бути прийняті на службу за результатами конкурсу. Ті, хто відмовиться або не буде прийнятий в поліцію, потраплять під скорочення. Причому перебування на лікарняному або у відпустці не буде перешкодою для звільнення.

Закон набирає чинності для підрозділів поліції в Києві з дня опублікування, в Одесі та Львові - з 20 серпня.