Міністерство фінансів надіслало Спеціальному комітету кредиторів нову пропозицію щодо реструктуризації суверенного та гарантованого державою боргу .

Поточний тиждень буде мати вирішальне значення для переговорів, повідомляє прес-служба Міністерства.

"З урахуванням цього, Міністерство закликає кредиторів прийняти участь у зустрічі в Лондоні на найвищому рівні у четвер", - мовиться у повідомленні.

Як зазначається, Мінфін вітає перепрофілювання єврооблігацій "Ощадбанку" з погашенням у 2016 та 2018 роках загальним обсягом 1,2 млрд доларів, яке відповідає цілям закладеним у програмі співпраці України з МВФ.

"Міністерство закликає інших міжнародних кредиторів "Ощадбанку" швидко домовитися на аналогічних умовах", - повідомляє прес-служба.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: "Нафтогаз" заборгував "Ощадбанку" 20 мільярдів гривень

Нагадаємо, Україна наполягала на списанні частини комерційного зовнішнього боргу й 19 червня направила кредиторам відповідну пропозицію щодо реструктуризації держборгу. 31 липня міжнародні кредитори погодилися списати невелику частину заборгованості.

31 липня МВФ ухвалив рішення виділити Україні другий транш в 1,7 млрд доларів.