У Сербії знайшли одне з найбільших родовищ золота і міді в світі, вартість якого, за попередніми оцінками, становить 18 мільярдів доларів.

Про це пише сербська газета Вечірні новини.

Як повідомляється, родовище знайшла американська гірничодобувна компанія Freeport-McMoRan та її партнери з Канади ReservoirMinerals в районі Бора на сході країни.

Родовище знаходиться поблизу "Чукару пеки" на глибині 558-559 метрів.

Геологи розповіли, що в ньому виявили майже неймовірний склад - 25,7% міді і 50,3 грама золота на тонну руди.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Ціни на золото досягли свого мінімуму за останні два роки

За попередніми оцінками, валова вартість міді та золота в недавно відкритих родовищ, відповідно до офіційних цін на Лондонській біржі металів, може скласти близько 18 млрд доларів. Подальші дослідження родовища тривають.

Нагадаємо, згідно з результатами дослідження 16 аналітиків і трейдерів, які провело агентство Bloomberg, ціна на золото до кінця 2015 року впаде нижче психологічно важливої ​​позначки 1000 дол.