Президента України Петро Порошенко зазначає, що, враховуючи зростання кількості обстрілів українських позицій в зоні АТО, необхідно визначити стратегію та скоординувати подальші дії.

"Нам треба чітко визначити план посилення оборони на випадок ескалації конфлікту", – сказав він під час засідання Воєнного кабінету РНБО, на якому учасники обговорюють ситуацію на Донбасі, пише Радіо Свобода.

Президент нагадав, що вчора завершилися переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську, на якому Україною був запланований план відведення на 15 кілометрів артилерійських систем калібру менше 100 мм, танків та гранатометів.

"Це та зброя, яку противник використовував проти українського війська в попередні тижні", – наголосив він.

Читайте також: 70 тисяч російських солдат окупували частину України - Порошенко

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

За повідомленням прес-служби Адміністрації президента, Воєнний кабінет РНБО також планує обговорити гуманітарні та економічні питання, зокрема створення підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо кордону, яка має розпочати "процес імплементації пункту Мінських домовленостей – відновлення контролю над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону і виведення іноземних військ з української території".

Вчора відбулося засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. За словами представника ОБСЄ в контактній групі Мартіна Сайдіка, триває робота щодо угоди про відведення танків, а також артилерійської зброї калібром до 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів. Також контактна група продовжує обговорювати питання виборів.