Люди стали дуже погано себе почувати через задушливий ​​гар, який стоїть у повітрі.

На забруднене повітря в Ірпені поскаржилася місцева жителька Julia Doll, написавши відповідний пост в соцмережі Facebook.

Вранці "організм геть отруєний: болить печінка, нудить, апетиту, ясна річ, немає. У горлі дере, з'явилася неприємна гіркота. Хочеться кашляти", написала дівчина.

"Крім того, просмерділа гаром квартира, навіть речі в шафі з запахом їдкого диму. Безсоння. Від того, що потрібно вночі вчасно встати, щоб наглухо зачинити вікна - задимленість з'являється в 3-4 годині ранку. Я закинула ранкові пробіжки - вранці на вулиці дихати нічим. Торік з молодшим сином я зверталася до лора - до кінця літа у нього з'явився алергічний кашель. Доктор діагноз поставити не зміг ", - розповіла мешканка Ірпеня.

Юлія зазначила, що вся справа в торфовищах, які горять недалеко від міста. Вони вже стали візитною карткою Ірпеня.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Кияни вночі поїдуть "нюхати" Троєщину

"Соснову гілочку з герба вже давно пора прибрати - нехай на ньому з'являться клуби білого диму над вигорілим полем, обрамленим нескінченними багатоповерхівками. А адже колись Ірпінь називали "легенями Києва" ...", - додала користувач Facebook.

У прес-службі ГосЧС в Київській області повідомили, що протягом кількох днів у районі вулиці 7-а Лінія на заплаві річки Ірпінь продовжують гасити торфовища. Станом на 3 серпня горить торф'яна ділянка площею понад 3 га.

Торф може загорітися через необережне поводження з вогнем під час відпочинку на природі, попереджають в ГосЧС.