У липні продажі автомобілів зросли більш ніж на половину. За даними компанії AUTO-Consulting, вітчизняні автосалони реалізували на 54,3% більше машин, ніж у червні. Всього продали 5210 нових автомобілів.

"Підвищення продажів автомобілів відбулося через відкладений попит. На початку зими люди не ризикували купувати нове авто, бо дуже хитким був курс і економічно-політична ситуація. Весною такі настрої продовжилися і ринок продажу автомобілів сягнув свого дна. І нарешті всередині літа ті, хто давно планували купити авто, зробили це", - говорить "Знай" Олег Назаренко, голова Всеукраїнської асоціації авто імпортерів і диллерів.

За його словами, статистика суттєвого збільшення продажів збігається у різних організаціях – в "Укравтопромі", "Автоконсалтинг" і ДАІ.

"Дехто пов'язує збільшення продажів із великою закупівлею "Тойот Пріус" для поліції, але це не так. По-перше, ці машини купували й ставили на облік не в липні, а в кінці червня. По-друге, якщо подивитися на статистику продажів за брендами, то в ній зафіксовано ріст не "Тойот", а "Рено", ЗАЗ, "Форд", "Мазда". Тому якщо закупівлі покращили статистику продажів іномарок, то лише червня", - вважає експерт.

Читайте також Кожне четверте авто на вторинному ринку - крадене

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Він вважає, що щомісяця ринок продажу автомобілів не ростиме так, як у липні, але продажі потроху збільшуватимуться.

"Чим швидше відмінять спецмито й імпортний збір, тим швидше ростимуть темпи продажів автомобілів", - вважає експерт.

Нагадаємо, найпродаванішими автомобілями липня стали Toyota, Renault, ЗАЗ, Ford, Mazda.