Активісти "Реанімаційного пакету реформ" облили шоколадом символічного "суддю" і збиралися зробити вогнище з суддівських молотків. Так вони вимагали відправити "суддів у шоколаді" на "звалище історії", провести судову люстрацію та змінити порядок їх призначення.

"Ми - за те, аби відбулась ліквідація політичного впливу на суди і судді були незалежними та змогли нарешті судити справедливо. Згідно з опитуванням від Дем. ініціатив ім. Ілька Кучеріва, лише 9% респондентів довіряють судовій системі України. Зараз - останній шанс змінити це", - написали організатори на своєї сторінці в Фейсбуці.

Активісти прийшли під Адміністрацію президента, щоб вимагати змінити процедуру призначення суддів, провести очищення системи та наголошували, що люстрація суддів так і не відбулась.

Читайте також: Активісти Автомайдану влаштували "теплу зустріч" судді Царевич (відео)

Незважаючи на те, що протестувальників зібралось не більше 15 людей, їм вдалося влаштувати повноцінне театральне дійство.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Спалення опудала продажного судді мало символізувати очищення системи від корупції. Одну з учасниць акції, яка була вдягнена у суддівську мантію, обмастили шоколадом. Активісти також хотіли приготувати шоколад на вогнищі з суддівських молотків, але правоохоронці їм завадили.