Активісти "Реанімаційного пакету реформ" облили шоколадом символічного "суддю" і збиралися зробити вогнище з суддівських молотків. Так вони вимагали відправити "суддів у шоколаді" на "звалище історії", провести судову люстрацію та змінити порядок їх призначення.

"Ми - за те, аби відбулась ліквідація політичного впливу на суди і судді були незалежними та змогли нарешті судити справедливо. Згідно з опитуванням від Дем. ініціатив ім. Ілька Кучеріва, лише 9% респондентів довіряють судовій системі України. Зараз - останній шанс змінити це", - написали організатори на своєї сторінці в Фейсбуці.

Активісти прийшли під Адміністрацію президента, щоб вимагати змінити процедуру призначення суддів, провести очищення системи та наголошували, що люстрація суддів так і не відбулась.

Читайте також: Активісти Автомайдану влаштували "теплу зустріч" судді Царевич (відео)

Незважаючи на те, що протестувальників зібралось не більше 15 людей, їм вдалося влаштувати повноцінне театральне дійство.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Спалення опудала продажного судді мало символізувати очищення системи від корупції. Одну з учасниць акції, яка була вдягнена у суддівську мантію, обмастили шоколадом. Активісти також хотіли приготувати шоколад на вогнищі з суддівських молотків, але правоохоронці їм завадили.