Близько 2 тисяч мігрантів загинули у 2015 році, перетинаючи Середземне море, з метою потрапити до Європи.

Цьогоріч смертей на 20% більше, аніж у минулому році, повідомляє Міжнародній організації з міграції (МОМ), пише Радіо Свобода.

Найбільше жертв серед мігрантів, які їхали з Лівії до італійського острова Сицилія.

"Це неприпустимо, що у 21 сторіччі люди, втікаючи від конфліктів, гонінь і страждань мусять пережити такий жахливий досвід, щоб потім померти на порозі Європи", – сказав генеральний директор МОМ Вільям Лейсі Свінґ.

Ітаї Віррі, речник Міжнародної організації з міграції, повідомив, що 188 тисяч мігрантів, які намагалися перетнути Середземне море, вдалося врятувати.За його інформацією, 97 тисяч мігрантів прибули до Італії і понад 90 до Греції.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто зазначити, що більшість мігрантів втікають від воєн та переслідувань, а не керуючись економічними мотивами. Так, багато втікачів із Сирії, Еритреї та Афганістану, також із Нігерії, Іраку та Судану.