Українська делегація 10 серпня вирушить в Нідерланди, щоб взяти участь в технічній реконструкції авіакатастрофи малайзійського "Боїнга"

Про це у вівторок повідомив віце-прем'єр Геннадій Зубко, передає "Інтерфакс-Україна".

"10-11 серпня українська делегація відправиться в Нідерланди, де протягом трьох днів буде здійснена технічна реконструкція подій, які відбулися рік тому", – зазначив він.

В цей же час, за його словами, схвалять єдиний технічний звіт щодо авіакатастрофи. Його готували всі країни-учасники.

Він додав, що українська сторона надасть рекомендації щодо забезпечення безпеку і унеможливлення подібні катастрофи в майбутньому.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зубко зазначив, що продовжиться і кримінальне розслідування, де є багато висновків і які надали Радбезу ООН для прийняття резолюції.

"Скажу відверто, що ми очікували підтримки всього світу в бажанні провести розслідування прозоро, але Росія єдина заблокувала це рішення. Будемо шукати інші шляхи", – наголосив віце-прем'єр.

Читайте також: Росія повторно блокуватиме створення трибуналу щодо MH17 – Чуркін

Він повідомив, що нідерландська сторона продовжить пошуки елементів літака, а Україна всіляко сприятиме цьому.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль повідомила, що звіт про розслідування катастрофи "Боїнга" Малайзійських авіаліній Нідерланди представлять на закритому засіданні міжнародної робочої групи з розслідування причин катастрофи 10 серпня, але публікувати його не будуть.

Остаточний звіт планують опублікувати у жовтні.