У Самарі знищили понад 100 тонн свинини, яка, як вважає Россільгоспнагляд, була виготовлена в Євросоюзі, проте за документами має бразильське походження.

Про це у вівторок, 4 серпня, повідомляють РІА Новини, посилаючись на прес-секретаря відомства Юлію Мелано.

"Сьогодні в Самарі знищується партія вантажу, затриманого ще в квітні - шість фур з 114 тоннами свинячої продукції, які за документами мали бразильське походження, проте викликали сумніви у інспекторів і були затримані. Згодом Бразилія не підтвердила справжність сертифікатів, а Россільгоспнагляд припускає, що ця продукція була вироблена в Євросоюзі", - розповіла Мелано агентству.

Читайте також: В Росії пропонують годувати санкційними продуктами худобу

Вона зазначила, що утилізація не підпадає під дію постанови уряду від 31 липня з тієї причини, що продукцію виявили не на державному кордоні, а безпосередньо на території країни.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Россільгоспнагляд раніше утилізував продукцію, яка нелегально потрапляла в країну, з 6 числа ми будемо робити це і на кордоні", - пояснила прес-секретар.

У липні міністр сільського господарства Олександр Ткачов запропонував президенту Росії Володимиру Путіну опрацювати питання знищення санкційних продуктів на кордоні з РФ. Путін підтримав цю ініціативу і доручив уряду вжити таких заходів. 29 липня, він підписав указ, згідно з яким з 6 серпня товари під ембарго підлягають негайній ліквідації на кордоні.