Сьогодні президент підписав закон, який передбачає Національну поліцію України. Це означає, що закон про міліцію втрачає силу. І всі працівники підпадають під скорочення, навіть ті, хто знаходиться на лікарняному та у відпустці.

Шукають роботу кур'єрами та начальниками

На сайтах з працевлаштування вже з'явились резюме інспекторів ДАІ. Киянин 31-річний Юрій шукає роботу водієм, кур'єром або спеціалістом з безпеки. Хоче отримувати 6,5 тис. грн. До цього працював інспектором ДПС відділу ДАІ. Про себе пише, що має юридичну освіту, експерт з української та російської мов. Водить власний автомобіль на газу.

Читайте також: Патрульна поліція замінить даїшників на житомирській трасі

37-річний Андрій працював інспектором ДАІ в Черкаській області. Зараз шукає роботу детективом чи слідчим із зарплатнею 3 тис. грн. Має нагороду – ювілейну пам'ятну медаль "15 років ДАІ МВС України", яку отримав три роки тому. "Одружений, відповідальний, комунікабельний, швидко освоюю нову інформацію. Інтереси - автомобільна техніка, вогнепальна і травматична зброя", - пише в резюме.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Інспектор ДПС ДАІ в Херсонській області Анатолій шукає роботу начальником. Яким саме – не вказує. За це хоче отримувати 3 тис. грн.

Не йдуть в поліцію через вік

У Департаменті ДАІ кажуть, що багато їхніх колег навіть не пробувалися влаштуватися до нової поліції через вимоги, які потрібні на новій роботі.

"Наприклад, це вік. Всі претенденти мають бути не старшими за 35 років. Тому інспектори і не пробуються влаштуватися. Майже всі працівники ДАІ мають вищу освіту, а іноді і дві, та прекрасний стаж водіння. Тому шукають роботу в транспортній та юридичній сферах", - каже Інна Котула з Департаменту ДАІ МВС України.

Візьмуть водіями таксі та розвізник піци

На порталах з працевлаштування кажуть, що інспектори ДАІ можуть претендувати на посади охоронців, водіїв і колекторів.

"Колекторські фірми якраз шукають працівників, які вміють переконливо домовлятися з клієнтами про повернення заборгованостей. Пропонують зарплату 3,5-5 тис. І бонуси. Також вони можуть влаштуватися дальнобійниками, водіями таксі та розвізниками піци. Все залежить від того, чи зможуть вони переламати себе і піти на такі посади", - говорить контент-експерт порталу rabota.ua Тетяна Пашкіна.